Wat je wilt weten over mijn coachingsaanpak

Ik ga uit van maatwerk en de coachingsvraag. Hier staat wat je wilt weten over mijn coachingsaanpak. Van de duur en inhoud tot de tarifering.In mijn coachingsaanpak ga ik  van 2 dingen uit: het ene is maatwerk en het andere is de coachingsvraag.

Hoe lang duurt coaching bij jou?
Dat hangt ervan af en kan variëren van een dag tot een totaal van vijf á acht gesprekken van ongeveer anderhalf uur, verspreid over meerdere dagen of weken. Bij elke afspraak kijken we opnieuw (evalueren) wat je nodig hebt. Je hebt steeds de mogelijkheid ermee te stoppen zonder opzegtermijn 🙂

Is dat genoeg voor mijn vraagstukken?
Ja, om je coachingsvraag te verkennen en aan te pakken hebben we geen maanden nodig. Coachingsvragen kunnen echter al langer spelen. Als je het gevoel hebt dat het in zo korte tijd niet opgelost is, ligt er meestal nog een andere, niet geïdentificeerde vraag onder. Het is aan jou hoe je ermee om wilt gaan en wat in jouw coaching centraal komt te staan. Het is mijn rol jou daarin bij te staan en scherp te blijven op onze zakelijke afspraak. Dus: ik zorg ervoor dat we je coachingsvraag helder hebben en dus ook als dat er meer dan één is. Ik hou je  bij de les en dat is juist goed, omdat je niet in een wirwar van vragen terecht wilt komen, toch?

Met wat voor vragen kan ik bij je terecht?
Als het over je valkuilen, gedrag, communicatie gaat, je leiderschap, omgaan met verschillen, je assertiviteit ontwikkelen; kortom, wanneer je vraagstuk gaat over gedrag waar je last van hebt in anderen en jezelf, dan kan je er met mijn coaching iets aan doen.

Wat doe je niet eigenlijk?
Goeie vraag, want aan coaching zit een grens: het kan therapeutisch werken maar het is geen therapie. Dat doe ik dus niet, therapie, daar zijn andere goeie therapeuten voor.

ik doe alleen korte coachingstrajecten  Waarom doe je alleen korte coaching?
Omdat ik niet in lange coaching geloof, hoe leuk ik mijn cliënten ook vind en hoe graag ik ook mijn boterham verdien, het werkt gewoon niet. Als wij na 8 gesprekken geen stap verder zijn gekomen, dan is er iets misgegaan. Zover laat ik het niet komen. Na 8 gesprekken hebben we resultaat, dat garandeer ik je.

Heb je een bepaalde visie op coaching?
Jazeker! Een coachingsvraag heb je meestal al langer dan vandaag en je hebt een professional nodig om het op te lossen. Dat maakt je vraag anders dan andere vragen. Ik ben een co-coach; dat betekent dat ik je op weg help door naast je te staan en vanuit mijn professionaliteit dingen benoem die ik bij je zie, voel en hoor; jij blijft echter aan het stuur van je ontwikkeling staan. Ik ben een expert in coaching, maar jij bent de enige expert die over jou gaat.

Hoe gaat coaching bij jou in de praktijk?
Ik coach je op locatie, dat kan overal zijn: het bos, een café, een park, bij jou op het werk of een coachingsruimte. We sluiten een contract af waarin we elkaars verantwoordelijkheden vastleggen, handig om op terug te vallen. Ik werk gestructureerd met je: je gaat meteen aan het werk met je vraag, door opdrachten te doen, daarover terug te koppelen en vervolgstappen te nemen;  ik benoem je gedrag, ik confronteer je ermee en ik help je om ermee te dealen.

Wat bied je mij dat ik direct kan toepassen?
IWat speelt er bij jou onder de oppervlakte is iets wat mijn coaching aanpaktk reik je een ander perspectief aan om naar het probleem te kijken, laat je letterlijk een stap verzetten om naar de situatie te kijken vanuit een andere invalshoek. Ik bied je praktische ondersteuning met oefeningen uit het  oplossingsgericht coachen en biografisch werken, Appreciative Inquiry (A.I.) en inzichten uit de Transactionele Analyse. En omdat ik zelf ook groei, komen er iedere keer weer werksets bij, zoals NLP waarin ik in 2014 mijn Master Practitioner heb gehaald. En online stel ik coachingstips gratis beschikbaar. Je hoeft alleen te klikken om op mijn coachingsblog terecht te komen, goedemorgencoaching.nl. Daar vind je advies, oefeningen en tips die je verder kunnen helpen.

Wat doe jij nu anders dan andere coaches?
Of dit nu anders is dan anders kan ik niet zeggen, als het maar bij jou past. Mijn methoden stem ik namelijk af op jouw vraagstuk, waarbij mijn basis ligt in het luisteren en doorvragen, spiegelen en confronteren. Daarbij blijf ik heel concreet en praktisch, met beide benen op de grond.
Wanneer deze manier van coachen je aanspreekt, ben je bij mij aan het goede adres.

de lange weg van vanzelf veranderen...Hoe betaal ik dit als particulier?
Voor particulieren hanteer ik een lager tarief waarin de btw al is opgenomen, aangezien coaching btw belast is. Ik hou het dus betaalbaar voor mensen die dit niet vanzelfsprekend vergoed krijgen, en dat is mooi meegenomen. En wat daarbij ook mooi meegenomen is, is dat ik ook groepscoaching aanbied: vanaf 2 personen kost het je per persoon dus minder.

En als mijn werkgever betaalt?
Werk  je in een bedrijf of organisatie en mag je van je werkgever aan coaching beginnen, dan geldt mijn bedrijfstarief. Als er meer mensen uit je organisatie gecoacht willen worden door mijn bedrijf, bestaat er de mogelijkheid een raamcontract af te sluiten met de werkgever. Neem daarvoor contact met mij (Amalia Deekman) op.

Wil je meer info over (e-)coaching en teamcoaching door ATenD? Gebruik dit formulier en Amalia Deekman neemt contact met je op. Lees ook mijn pagina over het privacybeleid van ATenD.

* verplicht veld

Ondersteund door Fast Secure Contact Form